Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Spring Rolls (ελληνιστί....ρολλάκια λαχανικών)

      



     Τώρα που το σχολείο τελείωσε πια, ξεκίνησε και επίσημα το καλοκαίρι!!! 
     Σε πείσμα λοιπόν του μάλλον φθινοπωρινού καιρού, είχα αποφασίσει αυτό το Σαββατοκύριακο να κάνω την πρώτη μου βουτιά. Φέτος την πρώτη μου βουτιά θα την έκανα στο Πόρτο Ράφτη, που έχουμε εξοχικό και είναι πραγματικά πολύ ωραία και πολύ κοντά στην Αθήνα. Ετοίμασα τον απαραίτητο εξοπλισμό και ξεκίνησα. Το Σάββατο ο καιρός ήταν ιδανικός για μπάνιο. Ζέστη (όχι όμως υπερβολική) και άπνοια. Όταν έφτασα στην παραλία, πέρασα μια πρώτη ταλαιπωρία λόγω του υπερβολικού κόσμου (και άλλοι πολλοί είχαν την ίδια ιδέα με εμένα). Η θάλασσα όμως με αποζημίωσε: ήταν πεντακάθαρη, σε πολύ ωραία θερμοκρασία και λάδι!!! Το καταφχαριστήθηκα!!!
    
     Μετά την βουτιά θα πήγαινα μια βόλτα και από το σπίτι, να δω τους γονείς μου και τον  σκύλο μου, τον Έκτορα. Σκεφτόμουνα λοιπόν τι θα μπορούσα να φτιάξω το βράδυ να συνοδέψει την παγωμένη μπύρα που θα απολαμβάναμε στο μπαλκόνι του σπιτιού. Πολύ γρήγορα κατέληξα οτι θα έφτιαχνα spring rolls. Εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και με υλικά που θα είχε μάλλον η μητέρα μου στο σπίτι. Το μόνο που έπρεπε να αγοράσω ήταν φύλλο.



ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 συσκευασία μανιτάρια
3 καρότα
2 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
3 πολύχρωμες πιπεριές
3-4 κολοκυθάκια
λάδι
αλάτι-πιπέρι
1 φλυτζανάκι μπαλσάμικο
σώς σόγιας
1 ποτηράκι με νερό



  • Κόβετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια.
  • Κόβετε τα μανιτάρια σε κομμάτια.
  • Ξύνετε τα καρότα και τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Τα αφήνετε λίγο να στραγγίξουν. 
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι και προστέσθε σιγά-σιγά τα λαχανικά για να τσιγαριστούν. 
  • Αλατοπιπερώστε. 
  • Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν, τα σβήνετε με μπαλσάμικο και σόγια σως. 
  • Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει. 
 
  • Ανοίξτε τα φύλλα σας και κόψτε τα στη μέση. 
  • Σε κάθε φύλλο τοποθετήστε στην άκρη μια κουταλιά από τη γέμιση. 
  • Τυλίξτε το φύλλο σας κάνοντας το ρολλάκι. Μην ξεχάσετε να βρέξετε τις άκρες του φύλλου σας με νερό γιατι αλλιώς θα ανοίξουν. 
  • Αλοίψτε τα ρολλάκια σας με λίγο λάδι.
  • Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά. 



TIPS
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικά επιθυμείτε για τα spring rolls ανάλογα με το γούστο σας και τις γεύσεις που σας αρέσουν.

Σε μεγάλα super market υπάρχουν και ειδικά φύλλα για spring rolls. Αν όμως δεν μπορείτε να βρείτε, το φύλλο κρούστας είναι ότι πρέπει.

Αν έχετε, μπορείτε αφού τα αλοίψετε με λάδι, να ρίξετε και λίγο σουσάμι από πάνω. Τα κάνει ακόμα πιο εμφανίσιμα και νόστιμα. 

Αν σας έχει περισέψει τυρί, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αυτό. Απλά προσέξτε μην σας λιώσει και τρέξει έξω από τα ρολλάκια.



Εμείς περάσαμε πολύ ωραία. Δοκιμάστε τα και δεν θα το μετανιώσετε!!! ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

8 σχόλια:

  1. πάρα πολύ νόστιμα και ωραία....να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tέλειο μεζεδάκι τους ετοίμασες Μαριανθη, μια χαρά συνόδευσε την μπυρίτσα σας!
    Καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαριάνθη μου, εξαιρετικά τα spring rolls σου! Επαγγελματική εμφάνιση! Κι αφού έχω φύλλο, θα τα φτιάξω και θα τα φάω στην υγειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και σπρινγκ ρολς και ψητά! Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πεθαίνω για σπρινγ ρολς!!!Είτε ψητά είτε τηγανητά είναι τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις έγινα μέλος στο blog σου! Θα δοκιμάσω τη συνταγή κι ελπίζω το αποτέλεσμα να βγεί τόσο όμορφο όσο φαίνεται στις εικόνες σου!
    Εαν θα σε ενδιέφερε, μπορείς να περάσεις μια βόλτα απο το Blog μου.
    Καλή συνέχεια, Λένα!
    http://www.throughbluecupeyes.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή