Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Σπιτικά chips tortillias






Είστε βράδυ στο σπίτι και θέλετε κάτι να «μασουλήσετε» βλέποντας τηλεόραση?
Έρχονται φίλοι και θέλετε να συνοδέψετε με κάτι το ποτό που θα τους κεράσετε?
Έχει αγώνα στην τηλεόραση και ο άντρας σας ή ο φίλος σας σας ζητάει κάτι με το κρασί ή την μπύρα του?

Γιατί να καταφύγετε σε κάτι αγοραστό? (πατατάκια, nachos, bake rolls). Εγώ θα σας προτείνω κάτι απλό, γρήγορο, γευστικό και κυρίως υγιεινό: πατατάκια από αραβικές πίτες σε διάφορες γεύσεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, πέρα από τα βασικά, εξαρτώνται από το γούστο σας και τις γεύσεις που σας αρέσουν.




ΥΛΙΚΑ

Αραβικές πίτες
Λάδι
Αλάτι
Διάφορα μυρωδικά (ρίγανη, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, σκόρδο ή κρεμμύδι σε σκόνη)



Αλείβετε τις αραβικές πίτες και από τις 2 πλευρές με λάδι.
Τις αλατίζετε.
Πασπαλίζετε τις πίτες με το μυρωδικό της αρεσκείας σας. (εγώ στην μια έβαλα πιπέρι, στην άλλη ρίγανη, στην άλλη πάπρικα και στην τελευταία θυμάρι)
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Τις κόβετε με τα χέρια σε μικρά κομματάκια και σερβίρετε.



Καλή σας όρεξη!!!





8 σχόλια:

  1. τελεια τα chips και πολύ αρωματικά και τραγανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θέλω να τα δοκιμάσω!!!!! φαίνονται πολύ νόστιμα!!! τόσο εύκολα που ακόμα και εγώ μπορώ να τα πετύχω ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο, Μαριανθάκι!!!! Ωστόσο ως γνωστή λιχούδα αιτούμαι στην επόμενη ανάρτησή σου και μια σαλτσούλα να τα συνοδέψω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός της αγαπημένης μπύρας Kaiser εχεις και τα πιο αγαπημένα μου chips.!!!!!
    Οι αναρτήσεις που κάνεις είναι η μια καλύτερη απο την άλλη.
    Καλησπέρα!!!! Απο το πραγματικά μουσικό ραδιόφωνο wwww.radiopoint.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαριάνθη μου πάρα πολύ ωραία ιδέα εύκολα και γρήγορα!!!Συνοδεύονται και με πολλές σαλτσούλες!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τέλεια η ιδέα σου...... Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είχα πάρει νωρίτερα χαμπάρι το blog σου!!!Συγχαρητήρια!Τέλεια!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Supeeeer!!! Ευκολα και γρήγορα!
    Εγώ τις κόβω πριν το ψησιμο για να κρατησουν την φόρμα τους και τα λέω pitta croutons.. φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή