Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μανιτάρια γεμιστά



Όταν λοιπόν ξεκίνησα να νηστεύω και ταυτόχρονα έμενα μόνη μου άρχισα να σκέφτομαι τι θα μπορούσα να μαγειρεύω γιατί καλές οι σαλάτες, δεν λέω, αλλά κάποια στιγμή θες και κανονικό φαγητό. Πέρα από τα κλασσικά λαδερά (φασολάκια, μπάμιες, φακές και πολλά άλλα) ανακάλυψα πολλές και εύκολες συνταγές με μανιτάρια.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ουσιαστικά τα μανιτάρια αντικαθιστούσαν το κρέας. Ειδικά τα μανιτάρια πλευρώτους, μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν επειδή η γεύση τους μοιάζει λίγο με αυτή του κρέατος.


Την πρώτη συνταγή με μανιτάρια που σκέφτηκα και έφτιαξα την δοκίμασε η αδελφή μου, της οποίας την γνώμη εμπιστεύομαι. Αν και συνηθώς τα βρίσκει όλα ωραία, έκανε κάποιες παρατηρήσεις, εγώ έκανα κάποιες τροποποιήσεις και αλλάγες για να φέρω την συνταγή "στα μέτρα μου" και το τελικά αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι πολύ γευστικό.

Και για να μην ξεχνιόμαστε.... όλα αυτά σε πολύ λίγο χρόνο.



ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
μαιντανό ψιλοκομμένο
λίγο θυμάρι
δεντρολίβανο
λάδι
αλάτι-πιπέρι

  • Καθαρίζετε τα μανιτάρια με το γνωστό τρόπο: απλά τα ξεφλούδιζετε και κόβετε τα κοτσάνια τους (τα οποία θα χρησιμοποιήσετε στη γέμιση).
  • Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο), τις πιπεριές,τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και το σκόρδο.  
  • Αλατοπιπερώνετε και τα τσιγαρίζετε σε λίγο λάδι προσθέτοντας τον μαιντανό και το θυμάρι. 
  • Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει λίγο.

  • Βάλτε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, ραντίστε τα λάδι, προσθέστε δεντρολίβανο χοντροκομένο και βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά. 

  • Αφού ψηθούν τα μανιτάρια, γεμίστε τα με την γέμιση που έχετε φτιάξει και ξαναβάλτε στο φούρνο για 10 λεπτά. 




TIPS
Τα μανιτάρια θα τα ψήσετε στο φούρνο με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω γιατί αλλιώς θα πλατύνουν και δεν θα μπορείτε να τα γεμίσετε.

Αν δεν νηστεύετε, μπορείτε στην γέμιση σας να προσθέσετε μπεϊκον και επίσης να πασπαλίσετε να μανιτάρια με τριμμένο τυρί πριν τα βάλετε στο φούρνο για να λιώσει.



Ανοίξτε κι ένα μπουκάλι λευκό κράσι και καλή σας όρεξη!!!!




8 σχόλια:

  1. Πω πωωωω!
    Τι νοστιμιά είναι αυτή!!
    Μεγάλη αδυναμία έχω στα μανιτάρια, κρατώ λοιπόν την πεντανόστιμη συνταγή σου!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άνοιξες την όρεξη, Μαριάνθη μου! Τα λατρεύω τα μανιτάρια και τα γεμιστά ακόμη περισσότερο!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαριάνθη μου τέλεια!Μου αρέσουν πάρα πολύ τα μανιτάρια και ιδίως τα γεμιστά.Καταπληκτική η συνταγή σου!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελεια τα μανιταρακια, ειδικα με συνοδεια λευκου κρασιου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καταπληκτική επιλογή!!!! τέλεια εκδοχή για μανιτάρια!!! τα λατρεύω!!! Μράβο Μαριανθάκι!!!!
    p.s. πολύ σωστή η επισημάνση της Χριστίνας....ταιριάζουν άψογα με λευκό κρασί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα λατρεύω είτε γεμιστά είτε όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ καλή πρόταση...και ωραία παρουσίαση να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία η συνταγή σου!Μ'αρέσουν πολύ τα μανιτάρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή