Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Ζαμπονοτυρένια μπαστουνάκια




Δεν μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να πάω σε ένα εστιατόριο ή ταβέρνα και να μου αρέσει ένα φαγητό τόσο πολύ που να προσπαθήσω να το φτιάξω και εγώ μετά. Με μια ταβέρνα όμως που υπάρχει κοντά στη γειτονιά μου έχω πάθει μεγάλη ζημιά!!! Για μια κλασσική κρεατοταβέρνα μιλάω. Το περιβάλλον δεν είναι κάτι το εξαιρετικό αλλά τα πιάτα που κάνουν είναι πραγματικά φοβερά. Μεγάλες μερίδες, καλοψημένο κρέας, μεγάλη ποικιλιά πιάτων, ωραίες και δροσερές σαλάτες και βασικά γρήγορο σέρβις...ότι χρειάζεται δηλαδή για να μείνει ευχαριστημένος ο πελάτης. 

Μια από τις φορές που επισκεφτήκαμε την συγκεκριμένη ταβέρνα αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τα μπαστουνάκια τυριού που είδαμε στον κατάλογο. Ε, από τότε καθιερώθηκαν στην παραγγελία μας κάθε φορά. 

Κατάλαβα αμέσως ότι σαν συνταγή πρέπει να ήταν πολύ εύκολη. Τυρί τυλιγμένο με γαλοπούλα ή ζαμπόν στο τηγάνι. 
Αυτό που σίγουρα θα αλλάζα ήταν οτι στην δική μου εκδοχή είναι οτι θα τα έψηνα στο φούρνΑ και δεν θα τα τηγάνιζα. Θέλουμε να τρώμε υγιεινά, γρήγορα και γευστικά. Η απόπειρα ήταν επιτυχής οπότε τώρα μπορώ να τα τρώω μαζί με τους φίλους μου ανα πάσα στιγμή. 


ΥΛΙΚΑ
10-12 φέτες γαλοπούλα καπντιστή light
τυρί του τοστ με χαμηλά λιπαρά (όχι σε φέτες, κομμάτι) 
1-2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι



Κόβετε το κομμάτι τυρί σε μπαστουνάκια
Τυλίγετε κάθε μπαστουνάκι με μια φέτα γαλοπούλας
Τα στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα (καλού-κακού)
Τα βουτάτε πρώτα στα αυγά και μετά στην φρυγανιά
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. 



ΤIPS

Αντί για τυρί του τοστ μπορείτε να βάλετε τύρι ημίσκληρο ή άλλο της αρεσκείας σας.
Πριν τα βγάλετε από το φούρνο βάλτε τα για 5 λεπτά στο grill να ροδοκοκκινήσουν ακόμα περισσότερο. 
Εννοείται ότι τρώγονται ζεστά!!!




Καλή σας όρεξη!!!
 







11 σχόλια:

  1. Panw sthn wraa ..peinousa kai den h3era ti na mageirepsww, Euxaristwww !!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε καλως τον...Συνταγή τσακ-μπαμ. Καλή όρεξη και χαιρετίσματα στον αδελφό σου.

      Διαγραφή
  2. καλα, μου τρεχουνε τα σαλια!!! ψητά κι όχι τηγανητά και βγήκαν τόσο τέλεια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνταγή αυτή είναι ειδικά αφιερωμένη φιλενάδα μου.....

      Διαγραφή
  3. Τέλεια τα μπαστουνάκια σου, θα τα επιχειρήσω οπωσδήποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριανθη μου μπουκιά και συχωριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαριάνθη μου τέλεια είναι, πάρα πολύ ωραία ιδέα!!!
    καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα απο το www.radiopoint.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαριάνθη μου τα μπαστουνάκαι αυτά είναι φοβερό μεζεδάκι!
    Τα κάνω εδώ και χρόνια, στον φούρνο τα ψήνω και γίνονται ωραιότατα!
    Τα έκανες λαχταριστά!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ, αυτό το λιωμένο τυράκι που ξεχειλίζει είναι θεϊκό... Τέλεια τα μπαστουνάκια σου! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή