Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μήπως....πεινάσατε?


Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πως ξεκίνησε το συγκεκριμένο blog. Περισσότερο θα έλεγα με παρότρυναν οι φίλες μου (Ελένη και Χριστίνα σας ευχαριστώ) να ξεκινήσω να δημοσιεύω κάπου τις διάφορες ιδέες που είχα με την πρόσφατη ενασχόληση μου, τη μαγειρική.

Θα ήταν ψέμα να πω ότι ασχολούμαι χρόνια με τη μαγειρική. Πάντα όμως μου άρεσε να βοηθάω τη μητέρα μου ή τον πατέρα μου όταν μαγείρευαν. Γιατί ναι, ο πατέρας μου όταν ήταν νεότερος μαγείρευε καταπληκτικά.

Σαν παιδί της πόλης έμενα με τους γονείς μου απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα της φροντίδας και της περιποιήσης της μαμάς (σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο φαγητό) .... μέχρι τη στιγμή που λόγω δουλειάς αναγκάστηκα να φύγω εκτός Αθηνών και να μείνω μόνη. Θες λίγο η μοναξιά, θες λίγο η ανία, θες λίγο η περιέργεια, θες λίγο ο πολύς ελεύθερος χρόνος που είχα.....ξεκίνησα να μαγειρεύω!!

Στην αρχή ακολουθούσα την συνταγή πιστά από φόβο μήπως δεν πετύχει, είχα πάντα το τηλέφωνο δίπλα μήπως χρειαστώ την τηλεφωνική βοήθεια της μαμάς. Αλλά αυτό γρήγορα άλλαξε.
Στην πορεία ανακάλυψα ότι όχι μόνο μου άρεσε να μαγειρεύω με τον δικό μου τρόπο αλλά ήθελα να ψάχνω το κάτι διαφορετικό, πρωτότυπες συνταγές που θα τις προσάρμοζα στα δικά μου γούστα και δεδομένα.
Αυτό που επίσης κατάλαβα γρήγορα είναι ότι αυτό που με εκφράζει περισσότερο είναι να μαγειρεύω finger food για φίλους που θα έρχονταν στο σπίτι. 

Μέσα από δω λοιπόν θα προτείνω και θα δέχομαι ιδέες για γρήγορο, εύκολο και νόστιμο finger food μαγειρεμένο με πολύ χαρά!!

Σύντομα κοντά σας με την πρώτη συνταγή...έκπληξη!!

9 σχόλια:

  1. Καλή αρχή Μαριάνθη, καλώς σε βρήκα!!!Περιμένω να δω τις συνταγές σου!!!
    Θα τα λέμε συχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή και καλά μαγειρέματα!!!
    Το γρήγορο, εύκολο και νόστιμο φαγητό είναι η αδυναμία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαριανθάκι, καλή αρχή!!! Ανυπομονώ για γλυκές και αλμυρές συνταγές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή αρχή, καλά μαγειρέματα! Περιμένουμε συνταγές και προτάσεις για φαγητό της παρέας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Good luck Marianthi! I am looking forward to many ideas and to friendly gatherings!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή επιτυχία κοριτσάκι μου. Συνέχισε να μας εντυπωσιάζεις!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαριάνθη μου κάθε σου γευστική πρόταση μια έκπληξη! Να θυμάσαι πως οι συνάδελφοι από το Λέχαιο περιμένουν με αγωνία!Βάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποτε δεν το φανταζομουν οτι το κοριτσακι μου θα εχει τετοια εφεση στη μαγειρικη!ελπιζω να παραδειγματιστει και το μικρο της οικογενειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τόσο εύκολες και νόστιμες συνταγές, πως να μην ακολουθήσω τα βήματα της αδερφής μου!!!! με επιτυχία ελπίζω ;-)

      Διαγραφή